Sökmotoroptimering

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering eller SEO innebär att man hjälper Google på traven att förstå vad en webbplats innehåller och inom vilka sammanhang webbplatsen är tänkt att vara relevant.
Många hundra företag arbetar med sökmotoroptimering i Sverige. Kompetensen är skiftande men framför allt är engagemanget ofta svagt, när väl det bindande kontraktet är påskrivet.

Man brukar dela upp ”SEO-jobbet” i två olika delar. Den ena delen som kallas för OnPage är saker som man kan påverka själv, genom att lära sig hur man skall skriva och tagga (märka upp) sina sidor. OnPage handlar även om filstruktur och url:er och internlänkning på sajten.

Den andra delen av ”SEO-jobbet” kallas för OffPage och detta innebär att man på ett eller annat sätt skall tillförskansa sin webbplats inkommande länkar. Helst skall ju dessa inkommande länkar vara organiska och naturliga men oftast måste SEO-företaget manipulera Google med att ”länka upp” din webbplats med mer eller mindre suspekta länkar från av SEO-företaget kontrollerade sajter.

Kontakta Spetskompetens för en förutsättningslös diskussion.

 

UTBUDET ÄR ENORMT
Utbudet inom dagens ”IT-värld” är enormt. De flesta aktörererna har sina unika säljpunkter och är självklart hysat pålästa om sina egna och i bland även konkurrentens produkter. Vilken produkt eller tjänst man väljer beror ofta på hur duktig säljaren är. Inom sökmotoroptimering är det i princip bara resultaten på Google som räknas. Alla som påstår sig ha kunskap inom sökmotoroptimering arbetar dock inte helt enligt Googles riktlinjer, vilket självklart kan slå tillbaka på dig och din webplats när man har ”gått över gränsen”. Resultatet av en oseriös sökmotoroptimering blir ibland att webbplatsen helt försvinner från Googles sökresultat. Att handla upp sökmotoroptimering är inte helt enkelt och jag är säker på att vi kan tillföra dig och ditt företag en unik kompetens, ett korrekt pris, en korrekt tidsplan samt alltid vara en vettig samtalspartner och ett bollplank inom ämnet sökmotoroptimering. Att kunna bistå vid en komplex upphandling av sökmotoroptimering och framför allt när det gäller avancerad sökmotoroptimering med en extern partner som inte är beroende av själva affären, borde ses som en stor fördel. Med mina erfarenheter och kunskaper inom sökmotoroptimering, webb och IT-consulting är vi, förhoppningsvis, en vettig partner för Ert företag. 

IT-GURU ELLER DATANÖRD?
Att kallas för IT-guru kan man ju tycka vara smickrande. Värdet består dock i vem det är som säger detta. Är man på en mycket låg kompetens själv kan ju i princip vilket nätverkstekniker som helst vara en IT-guru för just mig. När jag pratar om IT-guru menar jag någon som har extremt djupa och framförallt breda kunskaper inom plattformsteknik och som även besitter djupare kunskaper inom databas och som förstår hur alla komponenter i ett IT-system samverkar. För mej är en IT-guru en person som även kan förmedla sina kunskaper på ett bra sätt utan att den som skall insupa informationen ser ut som ett ”fågelholk”. Att kunna förklara avancerad sökmotoroptimering på ett språk så att en ”normal-it-begåvad” människa förstår vad det är som menas. Begreppet ”datanörd” är nästan motsatt till IT-guru då en datanörd nästan alltid har svårt att kommunicera med omvärlden och har spånat in på några få områden inom IT. Det spelar stor roll att den som utför ett arbete är duktig på att dokumentera och förmedla sitt arbete på ett sätt så att de som skall sätta sig in i problematiken inte behöver lägga mer ”dyrbar konsulttid” än nödvändigt för att utföra sitt arbete. Här kan man se extremt stor variation och skillnad i både noggrannhet och uttrycksförmåga.