IT Consulting

När det gäller avancerad IT-consulting hjälper vi dej att hitta den för tillfället bäste konsulten för just ditt IT-projekt.

IT Consulting i praktiken

Alla kan inte vara bäst på allt och väldigt få är ens bäst på något. Att vara bäst, eller mest kunnig inom IT-consulting behöver inte betyda att man är bäst lämpad för just ditt projekt eller ditt specifika problem. Microsoft har fört en dominerande roll när det har gällt plattformsteknologi och de flesta konsultföretagen har därför samlat sina kompetenser kring detta Microsofts plattformsteknik och alla integrerade sidosystem. Allt fler företag jobbar i dag med s.k. molnbaserade system, vilket innebär att man inte behöver någon större kompetens när vi pratar om plattformar utan kan koncentrera sig på det som är viktigt just nu.

Ofta kommer webben på första plats när man diskuterar affärskritiska lösningar. ordna_sigHär är det ju allt fler företag som väljer ”Open Source” som t.ex. WordPress eller Joomla. Fördelarna, förutom att tekniken är gratis, är ju att det är många konsulter som är duktiga på att skräddarsy och att göra anpassningar. Det är heller inte någon större inlärningströskel, för den egna personalen, att sköta den dagliga uppdateringen av webben.

Det tråkiga är, tyvärr, att många konsulter och konsultföretag har, ”bristande kompetens” inom flertalet av de områden som man i dag verkar inom och det är du som kund/köpare av dessa konsulttjänster som ofta får finansiera konsultföretagets inhämtande av kunskap. Lika viktigt är detta med chefsutveckling då alla IT-konsulter måste ha ett bra ledarskap bakom sig.

Som företagare vill man förmodligen inte bekosta konsultföretagens ”träningsläger”… Vi, på Spetskompetens, kan hjälpa Er som har ett specifikt problem eller ett specifikt projekt att slippa vara ett ”träningsläger” för oerfarna konsulter, som det är svårt att kontrollera vad de gör och inte gör och rimligheten i prissättningen. Kontakta oss för en förutsättningslös diskussion.